Glavni grad Podgorica

Izlet – K9 horseriding


Izlet – K9 horseriding

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju – Podgorica, u saradnji sa školom jahanja K9 horseriding ,organizovao je jednodnevni izlet za djecu i omladinu korisnike usluge dnevnog boravka.
Kroz igru, zabavu i sportsko-edukativni program korisnici su stekli osnovna znanja o životinjama koja na imanju borave u sklopu mini zoo vrta, čime se doprinosi stvaranju osjećaja sigurnosti u druženju sa životinjama.
Osim znanja pruženih kroz različite zabavne radionice , korisnici su imali i mogućnost jahanja konja u sigurnom i bezbjednom okruženju, što dokazano ima izuzetno povoljan uticaj na ljudsko zdravlje. Posebno su benefiti jahanja i druženja sa životinjama vidljivi kod djece, kod koje dolazi do povećanja samopouzdanja, komunikacijskih vještina i motoričkih sposobnosti.
Organizovanjem ovakvih aktivnosti posebno se želi poboljšati stepen socijalizacije i integracije korisnika u društvenu zajednicu, ali i uticati na bolje odnose između vršnjaka kao i njihov odnos prema prirodi koja ih okružuje.12.11.2021.god.