Glavni grad Podgorica

Izleti

Kad prestanu kiše, sunčani dani su signal da se što više vremena provede u prirodi na svežem vazduhu, što korisnici JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnajma i teškoćama u razvoju posebno vole.

I ove godine je organizovano nekoliko izleta za korisnike i roditelje korisnika, pa su korisnici pored obližnjih parkova posjetili i CAFFE PARK RESTORAN „Manitovac“ i Ski center Kolašin 1600

Na samo 1,5 km od centra Nikšića na obali rijeke Zete smješten je prelijep CAFFE PARK RESTORAN „Manitovac“. Svojim izgledom, jedinstvenom gradnjom i savršenim skladom prirode i čovjeka zanimljiv je bio za naše korisnike. Ugodan ambijent, mini zoovrt, dječije igralište oduševilo je korisnike Dnevnog centra.

Ski centar “Kolašin 1600” udaljen je 91 kilometar od Glavnog grada Podgorica. Ski centar je dobio naziv zbog nadmorske visine polazne tačke šestosjedne žičare. Osoblje Ski centra “Kolašin 1600” obezbijedili su besplatan sadržaj za korisnike, njihove roditelje i zaposlene u Dnevnom centru. Pa su korisnici uživali u vožnji žičarom,tjubingu, streličarstvu i šetnji horseriding stazom.

Osim zaposlenih kao podrška korisnicima u svim aktivnostima bila su prisutna lica angažovana  preko programa “Javni rad” koje finansira Zavod za zapošljavanje Crne Gore.