Glavni grad Podgorica

Čuvajmo planetu Zemlju!

Povodom obilježavanja Dana ekološke države Crne Gore korisnici JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju – Podgorica posjetili su “Zelenilo” d.o.o. Podgorica.

Tim povodom, organizovana je radionica presađivanja biljaka, bilo je riječi o ekologiji i na koji način možemo sačuvati prirodu, o značaju biljaka za životnu sredinu i koji su to poslovi kojima se Zelenilo bavi.

Dan kasnije, predstavnici Zelenila posjetili su prostorije JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i po ko zna koji put pokazali svoju privrženost zajednici poklonivši zemlju i 20 ukrasnih sadnica, koje su zajedno sa korisnicima centra posadili u dvorištu. Ovim gestom ne samo da su uljepšali okolinu, već je stvoren i prijatniji ambijent za korisnike i posjetioce centra. 

Osim Zelenila, korisnike centra su posjetili i predstavnici kompanije “Ledo” i obradovali ih sladoledima, dok je njihova maskota medo Ledo pokupila sve simpatije.

U saradnji sa preduzećima „Čistoća“ d.o.o. i Deponija d.o.o. Podgorica organizovana je posjeta korisnika Reciklažnom dvorištu i Reciklažnom centru gdje je bilo riječi o značaju recikliranja i razvrstavanja otpada.

Preduzece Deponija d.o.o., kao firma od značaja za ekologiju, nastoji da na praktičan način pokazuje benefite reciklaže pa je za korisnike Dnevnog centra donirala dvije eko-klupe “TARA”, napravljenih od reciklirane HDPE plastike. Uz pomoć kolega iz “Zelenila” d.o.o. klupe su postavljene u dvorištu Dnevnog centra čime su učinili prijatniji boravak u dvorištu centra.